S-a pus capăt triumviratului dezastruos din PSD Cluj

S-a pus capăt triumviratului dezastruos din PSD Cluj

Comitetul Executiv Național al PSD a pus capăt triumviratului dezastruos format din așa zisul antrepenor Doru Liviu Alin Alexa, Mihai Mocanu și Adrian Mlădinoiu, ce a asigurat conducerea organizației social democrate clujene din septembrie 2019 și până acum.

Membrii forului de conducere național al PSD, reuniți miercuri, au decis dizolvarea Biroului Permanent Județean al organizației social democrate clujene, conducerea filialei urmând să fie asigurată de un birou permanent din care să facă parte deputatul de Maramureș, Gheorghe Șimon, care va deține funcția de președinte interimar, cei doi parlamentari clujeni-Cornel Itu și Horia Nasra, precum și de primarii din județ. „Va fi un birou permanent lărgit din care vor face parte toți primarii PSD din județul Cluj și care va asigura conducerea organizației până la alegerile interne, acestea urmând să aibă loc, cel mai probabil, după Congresul partidului”, au declarat pentru Făclia surse din PSD. Motivele care au dus la înlăturarea lui Doru Liviu Alin Alexa, Mihai Mocanu și Adrian Mlădinoiu din fruntea PSD Cluj au fost legate de rezultatele slabe obținute de această organizație la alegerile prezidențiale, prejudiciile de imagine pe care aceștia le-au adus partidului, precum și de faptul că majoritatea membrilor erau nemulțumiți de activitatea acestor lideri.

În cele cinci luni în care PSD Cluj a fost condusă de Doru Liviu Alin Alexa, Mihai Mocanu și Adrian Mlădinoiu, organizația a pierdut mai mulți membri.  Printre acceștia se numără, deputatul Cristina Burciu și primarul municipiului Turda, Cristian Matei, care urmează să candideze pentru un nou mandat din partea PNL. Totodată, nu mai puțin de 18 primari se află în negocieri cu PNL pentru a candida la alegerile locale din iunie sub sigla liberalilor. Practic, în utimele cinci luni, PSD Cluj a fost pur și simplu destructurat, iar misiunea noului Birou Permanent Județean va fi de a opri plecările din partid și de a pregăti candidați cu șanse pentru alegerile locale.

http://www.ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*