Prefectul Mircea Abrudan dorește eficientizarea serviciilor publice comunitare

Prefectul Mircea Abrudan dorește eficientizarea serviciilor publice comunitare

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a prezentat vineri, 21 februarie, un raport de activitate pe primele 2 luni de la investirea sa în funcție. Raportul arată că prefectul a susținut și susține o serie de proiecte care vor fi derulate în județ, cum ar fi electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor unde au fost obținute 14 avize din totalul de 18.

”M-am implicat într-un proiect care se referă la Munții Apuseni – ITI Apuseni (Investiții Teritoriale Integrate) și prin care pot fi obținute finanțări din fonduri europene. Proiectul vizează 5 județe – Cluj, Alba, Hunedoara, Bihor și Arad, 77 de unități administrative din care 13 din județul Cluj. Se pot obține fonduri europene pe infrastructură, biodiversitate și turism”, a explicat prefectul Clujului.

De asemenea, prefectul a anunțat, că prioritățile mandatului său privesc prioritar sprijinirea proiectelor de dezvoltare ale comunităților locale și a investițiilor private, în special a celor finanțate din fonduri europene, dar și descentralizarea serviciilor publice comunitare și eficientizarea activității acestora.

Referitor la acest ultim aspect, Mircea Abrudean a spus că, în cazul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, unde timpii de așteptare sunt mari, se fac demersuri pentru relocarea acestui serviciu în clădirea Vămii din Someșeni. Potrivit prefectului, relocarea ar urma să fie făcută până în luna mai 2020.

Pentru eficientizarea activității Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple se are în vedere deschiderea unui punct de lucru, în 4 martie, în municipiul Câmpia Turzii, precum și în municipiul Dej și orașul Huedin.

O altă prioritate a lui Mircea Abrudean vizează reabilitarea clădirii Instituției Prefectului. În acest sens s-au făcut demersuri la Ministerul Finanțelor pentru alocarea urgentă de sume în vederea punerii în siguranță a clădirii  și finanțare europeană POR.

Mircea Abrudean mai spune că în cele două luni de mandat a primit în audiență 32 de cetățeni și a emis 116 Ordine de prefect, dintre care unul pentru încetarea înainte de termen a mandatului de primar al comunei Cămărașu și trei pentru încetarea înainte de termen a mandatului de consilier local în comunele Florești, Gârbău și Mihai Viteazu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*