Avertisment CNA adresat televiziunilor care difuzează știri alarmiste privind coronavirusul

Avertisment CNA adresat televiziunilor care difuzează știri alarmiste privind coronavirusul

Consiliul Naţional al Audiovizualului a transmis radiodifuzorilor, printr-un comunicat de presă, să trateze cu rigoare şi responsabilitate ştirile despre coronavirus.

„În urma apariţiilor la unele posturi de televiziune a unor informaţii alarmiste şi insuficient verificate în legătură cu epidemia de coronavirus, Consiliul Naţional al Audiovizualului, întrunit în şedinţa publică din data de 25 februarie 2020, reaminteşte radiodifuzorilor că au obligaţia de a trata cu rigoare şi responsabilitate ştirile şi dezbaterile ce au legătură cu acest subiect”, se arată în comunicat.

Potrivit CNA, „trebuie să aibă prioritate poziţiile oficiale comunicate de autorităţile române care gestionează această situaţie, scopul tuturor celor implicaţi fiind acela de a minimiza răspândirea acestui virus”.

CNA, în calitatea sa de garant al interesului public, va monitoriza programele audiovizuale pentru modul în care vor fi transmise informaţiile pe aceasta temă, abordarea bazată pe comunicări oficiale fiind singura în măsură să ajute cu adevărat populaţia în astfel de cazuri.

În 2019, CNA a aplicat amenzi de peste 1,3 milioane de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*