Cornel Itu: „PNL joacă la ruletă sănătatea românilor”

Cornel Itu: „PNL joacă la ruletă sănătatea românilor”

„Este cât se poate de clar pentru toți românii că desemnarea făcută de Klaus Iohannis pentru funcția de premier, în persoana lui Florin Cîțu, nu face decât să adâncească criza politică și instituțională în care se află țara noastră. În timp ce întreaga clasă politică ar trebui să aibă ca prioritate în aceste zile protecția cetățenilor în fața amenințării cu coronavirus, PNL continuă jocul nebun al anticipatelor.

” România are nevoie de un Guvern stabil, capabil, care să funcționeze și să poată gestiona riscul uriaș de epidemie, însă PNL a fost și rămâne fixat în calcule electorale. Drept dovadă, abia în urma presiunilor publice și a celor făcute de PSD, și abia după apariția primului caz confirmat de coronavirus au emis actul normativ pentru instituirea carantinei. Mai mult, PNL era pregătit să-i demită pe Raed Arafat și Adrian Streinu-Cercel, singurii specialiști care știu cum trebuie gestionată o posibilă epidemie.

„Scopul lui Iohannis este să lase țara fără Guvern și fără Parlament în situația unei epidemii de coronavirus? Este propunerea lui Iohannis una responsabilă, una pe care propriul partid o va susține, sau e o bătaie de joc la adresa românilor și a sănătății lor? Cine încă nu s-a lămurit, va avea această ocazie la momentul votului pentru învestirea Guvernului. Pentru ce va vota PNL? Pentru siguranța sănătății publice sau pentru anticipate? ” – se arată în declarația politică remisă presei de către deputatul social-democrat Cornel Itu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*