„Vă ajutăm din Dej”, un grup de voluntari dejeni vine în sprijinul persoanelor vulerabile

„Vă ajutăm din Dej”, un grup de voluntari dejeni vine în sprijinul persoanelor vulerabile

Voluntarii au creat pe Facebook un grup de sprijin ”Vă ajutăm din Dej”, în cadrul căruia fac apel la alte persoane să se alăture acestei campanii de ajutorare.

Grupul se adresează, în primul rând, persoanelor vulnerabile, care în aceste momente dificile nu pot ieși din locuințe pentru a-și procura cele necesare traiului.

Ne referim aici la bătrânii singuri, bolnavii cronici, persoane cu dizabilități, persoane vulnerabile care se află în imposibilitatea de a sta la cozi la alimentară, sau la farmacii, ori nu-și pot achita facturile.

Astfel, voluntarii vor prelua de la persoanele vulnerabile comenzi de alimente și produse de strictă necesitate, sau medicamente, vor face cumpărăturile și le vor livra la ușa solicitanților în condiții de maximă siguranță sanitară.

Aceste persoane vulnerabile sunt cele mai expuse riscului de a se infecta cu noul coronavirus și este extrem de important să rămână în locuințe, să evite aglomerările, să nu iasă în public pentru a se expune în fața pericolului. Aici intervin voluntarii acestui grup, care vor să ajute.

Livrarea produselor este gratuită, beneficiarii având de achitat doar contravaloarea produselor cumpărate, după prezentarea bonului fiscal. Comenzi se pot face la numerele de telefon 0790.500.201, 0729.164.660, 0747.092.544.

Cum puteți ajuta voi? Vă puteți alătura grupului de voluntari ”Vă ajutăm din Dej”, care s-au organizat deja pe zone ale orașului. Astfel unii se vor ocupa cu preluarea comenzilor, alții se vor ocupa cu statul la cozi, la cumpărături, iar alții își pun mașinile la dispoziție pentru procesul de livrare la domiciliu.

Cum mai puteți ajuta? Semnalați cazuri de persoane vulnerabile din categoriile menționate mai sus, despre care știți că au nevoie de ajutor. Nu toată lumea are acces la internet și la Facebook, astfel că nu pot să ceară ajutor. Dar puteți să-i ajutați voi prin aceea că le aduceți la cunoștință de existența grupului de voluntari și le puteți face viața mai ușoară în aceste momente de criză.

Autoritățile au obligația de a ajuta cu apă și alimente persoanele aflate în carantină sau autoizolare, însă sunt persoane vulnerabile care nu sunt trecute în evidențele municipalității în această situație dificilă pe care o traversăm. Și aceste persoane au nevoie de ajutor, iar voluntarii grupului sunt pregătiți să le sară în sprijin.

Grupul de voluntari are nevoie și de sprijinul persoanelor juridice, pentru a-și desfășura activitatea în bune condiții. Astfel cei care pot ajuta cu donații de produse de igienă, dezinfectanți, măști chirurgicale, mănuși, sau orice alte produse care sunt necesare în acest proces, sunt așteptați să sprijine activitatea grupului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*