Consiliul Județean Cluj –  sprijin financiar pentru spitalele clujene

Consiliul Județean Cluj – sprijin financiar pentru spitalele clujene

Consiliul Județean Cluj a aprobat, vineri, cu unanimitate de voturi, acordarea de sprijin financiar spitalelor din subordine, în vederea combaterii COVID-19.

Astfel, forul administrativ județean a aprobat, alocarea din fondul de rezervă al bugetului propriu a 2.000.000 de lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Aceste fonduri vor fi folosite pentru achiziționarea unor echipamente medicale speciale, de urgență, strict necesare combaterii coronavirusului. De asemenea, Consiliul Județean Cluj a alocat Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” 200.000 de lei. Acești bani sunt necesari pentru achiziționarea de echipamente medicale și dezinfectanți, produse necesare pentru protecția personalului și a pacienților, inclusiv triajul epidemiologic în contextul pandemiei de COVID-19. Potrivit reprezentanților CJ Cluj, importanța sprijinului acordat acestui spital este cu atât mai mare cu cât spitalele de pneumoftiziologie din întreaga țară vor constitui eșalonul doi de luptă împotriva COVID-19.

„Reafirm pe această cale sprijinul nostru total pentru măsurile menite să contribuie la combaterea pandemiei. La fel cum am făcut acum, vom ajuta în continuare, ori de câte ori va fi nevoie, spitalele clujene aflate în prima linie a luptei cu temutul virus. Le mulțumesc, totodată, în numele comunității județului Cluj, cadrelor medicale, acestor eroi ai zilelor noastre, și îi asigur de toată susținerea Consiliului Județean“, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Consilierii județeni au mai aprobat modificarea organigramei și a statelor de funcții ale trei unități sanitare subordonate Consiliului Județean Cluj: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Recuperare. În același timp, forul administrativ județean a aprobat acordarea unor stimulente financiare lunare pentru personalul medical și de specialitate din cadrul celor trei spitale clujene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*