Ministrul Agriculturii: Piețele rămân deschise! În Dej, nu?

Ministrul Agriculturii: Piețele rămân deschise! În Dej, nu?

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a cerut în şedinţa de Guvern de joi ca pieţele să rămână deschise pentru ca micii producători să îşi poată vinde produsele. Premierul a fost de acord cu această solicitare, dar a cerut să fie respectate măsuri de protecție.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a spus, în ședința de Guvern de joi, că piețele sunt singurele locuri în care producătorii locali își pot vinde mărfurile și a cerut ca aceastea să rămână deschise.

„Este foarte important ca pieţele agro-alimentare să rămână deschise. În opinia mea şi a multora este mai puţin periculos dacă sunt respectate nişte proceduri. Este singura modalitate unde cei mici şi mulţi, producătorii locali, pot să îşi vândă mărfurile”, a spus Oros, citat de Mediafax.

Premierul României a fost de acord cu această solicitare, însă însă a cerut să fie respectate măsurile de protecție.

„Da, sunt de acord, ei trebuie să respecte exact ce s-a scris în mod expres în Ordonanţă şi anume să delimiteze spaţiile astfel încât să se respecte distanţa şi să nu existe riscul de contaminare. De asemenea, să respecte protecţia cu mânuşi, adică să respecte regulile. Nimeni nu vrea să închidă pieţele. Pieţele în aer liber prezintă un risc şi mai mic”, a declarat Orban.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*