Măsurile ordonanței nr.4,  care-i privesc pe vârstnici

Măsurile ordonanței nr.4, care-i privesc pe vârstnici

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, duminică, măsuri noi care privesc persoanele care au peste 65 de ani. Conform modificărilor aduse printr-o nouă ordonanță militară, bătrânii vor putea ieși din casă la orice oră, pentru probleme de natură medicală, cum ar fi tratamente oncologice sau dialize. De asemenea, în afară de intervalul 11-13, persoanele peste 65 de ani vor putea ieși între orele 20-21 pentru a-și plimba animalele de companie, sau pentru a se îngriji de animalele domestice.

„Am clarificat, cu privire la circulația persoanelor peste 65 de ani, un interval orar în care pot să își rezolve și probleme de natură medicală, cum ar fi tratamente oncologice, dializă, deplasare care se poate face folosind mijloace proprii, ale apropiaților, sau mijloace de transport sanitare, toate aceste făcându-se în intervalul normal și după ora 13 și înainte de ora 11. Adică pe parcursul întregii zi”, a declarat ministrul Internelor.

Marcel Vela a precizat că persoanele peste 65 de ani vor putea ieși din casă între 20-21 pentru nevoile animalelor de companie sau a celor domestice.

„Am permis deplasarea în afara locuinței persoanelor peste 65 de ani între 20-21 pentru nevoile animalelor de companie sau a celor domestice. Nu e nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru asta”, a declarat Marcel Vela. 

De asemenea, magazinele și farmaciile, trebuie să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor vârstince între orele 11-13.

„Tot pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani am clarificat condițiile în care pot fi sprijinite de către operatorii economicii care au activități comerciale cum ar fi vânzarea de produse sanitare sau alimentare, astfel încât în intervalul 11-13 să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în aceste spații comerciale”, a completat Vela.

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*