Crucea Roșie Română, în plină campanie „România salvează România”

Crucea Roșie Română, în plină campanie „România salvează România”

Crucea Roşie Română a strâns până în prezent 3.570.000 de euro din donaţii de la persoane juridice şi 32.772 de euro din donaţii prin sms în cadrul campaniei „România salvează România”.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a organizaţiei, 2.040 de pachete cu alimente de bază au fost distribuite la persoane izolate la domiciliu, afectate de coronavirus (un pachet are 12 kg şi conţine produse greu perisabile în valoare de 90 lei/pachet), alimentele fiind achiziţionate de Crucea Roşie Română din fonduri proprii. De asemenea, 5.280 de pachete cu produse de igienă de primă necesitate au fost distribuite la persoane izolate la domiciliu şi centre de carantină din ţară (valoarea unui pachet este de 60 lei/pachet) achiziţionate de Crucea Roşie Română tot din fonduri proprii.

Au fost distribuite 61.957 de materiale de protecţie unităţilor sanitare/ direcţiilor de asistenţă socială/ vămi, 9.276 de produse de igienă, primite din sponsorizări în natură, au fost distribuite la unităţi medicale, iar 958 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost monitorizate telefonic de voluntarii Crucii Roşii Române.

Totodată, 14.500 kg produse din carne (mezeluri), 100.800 de ouă, 10.000 kg de morcovi şi 9.456 de litri apa îmbuteliată – primite de la organizaţia „Preţuieşte viaţa” au fost distribuite de voluntarii Crucii Roşii la Direcţiile de Asistenţă Socială, cămine de bătrâni, centre de plasament şi familii izolate la domiciliu, informează sursa citată. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*