Romano-catolicii și protestanții sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor

Romano-catolicii și protestanții sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor

Romano-catolicii și protestanții sărbătoresc azi, 5 aprilie 2020 Floriile, iar duminica viitoare, pe 12 aprilie, aceștia vor celebra  ÎNVIEREA DOMNULUI (PAŞTELE). Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.

Tradiţionala procesiune de Florii organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti, la care sunt aşteptaţi să participe credincioşi, persoane consacrate şi preoţi, va avea loc duminică. Având în vedere starea de urgență declarată, apelul Bisericii Catolice este ca credincioșii să nu vina la slujbă. Biserica Romano Catolică Transmite Live Slujba de Florii.

În Duminica Floriilor, Biserica Catolică celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului, ajunsă în acest an la cea de a XXXIII-a ediţie. Cu această ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30) – cuvinte adresate Sfintei Fecioare Maria de către îngerul Gabriel la Bunavestire.

În mesaj, Papa Francisc îi îndeamnă pe tineri să-şi înfrunte temerile, să fie autentici şi curajoşi în a-l iubi pe Dumnezeu şi pe aproapele, după exemplul Sfintei Fecioare Maria.

Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă şi uneşte intrarea solemnă a lui Cristos în Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului – cu vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie.

Mai jos puteți citi tradițiile obișnuite în ziua de Florii, dar, dat fiind faptul că este stare de urgență, acestea se vor face exclusiv online pe 5 aprilie.

Slujba de Florii este tranmisă LIVE pe STIRI24 și HUFF.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*