Odonanța Miliară 8: Piețele sunt deschise, liber la repararea mașinilor,  exportul unor alimente de bază interzis

Odonanța Miliară 8: Piețele sunt deschise, liber la repararea mașinilor, exportul unor alimente de bază interzis

Ministrul de Interne, Marcel Vela, secretarul de stat Bogdan Despescu și secretarul de stat Raed Arafat au susținut o declarație de presă, joi seara, în care au anunțat ce prevede Ordonanța Militară 8.

Potrivit noii ordonanțe, este permisă circulația după ora 22 a celor care practică pescuitul comercial.

Este permisă deplsarea apicultorilor înspre și dinspre stupină. Cel în cauză trebuie să facă dovada cu actele activității.

Piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență, strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol.

În zilele de joi, vineri și sâmbătă, dinaintea sărbătorilor de Paște, comercianții  pot prelungi orarul de funcționare cât cred că e necesar.

Se interzice exportul pentru următoarele produse agroalimentare: grâu, orez, orz, soia, porumb, turte, zahăr, ulei, produse de patiserie. Procedurile de export pentru aceste produse aflate deja în derulare se suspendă pe perioada stării de urgență.

Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și servicii de reparații auto.

Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020.

Măsurile se aplică începând cu data publicării prezenței ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ordonanța poate fi consultată AICI.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*