Computereul tomograf este la fel de eficient ca testele de tip PCR, în depistarea coronavirusului

Computereul tomograf este la fel de eficient ca testele de tip PCR, în depistarea coronavirusului

Șeful departamentului pentru Situații de Urgență și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că, împreună cu medicii specialiști din țară a avut vineri, 10 aprilie, o teleconferință cu omologi din străinătate, care s-au confruntat deja cu un vârf al pandemiei. Ei i-au comunicat că și computerul tomograf este la fel de eficient ca testele de tip PCR, în depistarea coronavirusului.

„Cea mai bună testare, pe lângă cunoscutul deja test PCR, este computerul tomograf. Astfel, dacă vom intra într-o etapă de criză, în care să nu avem timp să așteptăm după testele PCR, vom putea apela la computer tomograf. Caracteristicile pulmonare provocate de Covid-19 se văd la computer, ne-au dat asigurări medicii de afară”, a relatat Arafat, într-o intervenție la DIGI24.

Acest aspect va conduce, implicit, și la o creștere a numărului de depistări a infecțiilor cu Covid-19. Oricum, Arafat a subliniat că a crescut și numărul de aparate de tip PCR, peste tot în țară, și că în perioada următoare se vor face mai multe testări, mai ales pacienților care ajung în clinicile de urgențe. Acest proces va fi sprijin și de aparatura cu teste antigen, care vor ajunge în perioada următoare în țară și care vor oferi posibilitatea ca pacienții să fie testați direct în secții medicale, fără a mai fi necesar ca recoltările de probe să fie trimise în laboratoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*