Nu vă faceți planuri de 1 Mai!

Nu vă faceți planuri de 1 Mai!

“Ar trebui să ne gândim ca atât copiii, cât și bătrânii, să poată avea o minimă activitate în aer liber”. O spun specialiștii care gestionează pandemia în Romania, dar tot ei precizează că este încă prea devreme pentru o relaxare a restricțiilor.

Primele măsuri de ieșire din izolare ar putea fi adoptate gradual de-abia de luna viitoare. Totuși, să nu vă faceți planuri pentru 1 Mai!

Scenariile privind relaxarea restricțiilor vor fi luate în calcul abia atunci când vor fi întrunite trei condiții esențiale: numărul de cazuri noi va scădea susținut mai multe zile consecutiv, modul de răspândire să se transforme dintr-unul comunitar continuu într-unul răzleț fară apariția unor noi focare, iar sistemul sanitar se va afla într-o situație de echilibru raportat la numărul total de cazuri așa încât să poată face față la eventuale creșteri bruște după o relaxare a interdicțiilor.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență″Încă este devreme de vorbit de măsuri de relaxare și să spunem că, de mâine, s-a terminat Paștele, gata, relaxăm situația. Deci, nu va fi așa. (…) Dacă noi mergem mai departe și am zis că după 1 mai, deci în cursul lunii mai poate că vor fi cândva primele măsuri și nu înseamnă în 2 mai, poate prin 10, în 11, prin 15. Nu știu ce să vă zic, poate înainte, după, depinde cum evoluează situația. Nimănui nu-i convine să continue măsurile dacă nu sunt ele necesare. Deci, dacă noi continuăm măsurile înseamnă că ele sunt necesare. În momentul în care considerăm că o anumită măsură nu mai este necesară, în mod clar că în cel mai scurt timp măsura este eliminată.”

protv.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*