Florin Cîţu, acest Streinu Cercel al finanţelor publice

Florin Cîţu, acest Streinu Cercel al finanţelor publice

Poate fi un studiu de caz. Toate ţările, toţi oamenii politici se tem de criza economică ce vine după pandemie, doar ministrul nostru de Finanţe este optimist. Sub conducerea sa, economia României îşi va reveni rapid, în formă de „V”, şi ţara noastră nu va avea de suferit, cum vor paţi alte ţări care nu au un Florin Cîţu la conducerea finanţelor publice. Şi preşedintele Iohannis i-a cerut să reevalueze cheltuielile ţării. Nimic.

Şi premierul Orban voia o parte din bugetari în şomaj tehnic. Nimic. Ministrul Cîţu s-a opus la toate măsurile de austeritate, pentru că inteligenţa sa ţine loc de funcţionarea economiei.

Un rezumat al declaraţiilor dlui Cîţu, în nota „wishful thinking”

Aseară (21 aprilie), la un post tv, dl Cîţu era supraoptimist: „Economia va ieşi mult mai bine decât ne aşteptam din această criză. Ştiu că am spus că au scăzut încasările, dar acum companiile au revenit, plătesc la timp şi estimez că în aprilie vom încheia mai bine decât credeam”. „Încasările sunt „puţin” sub nivelul de anul trecut”.

„90% dintre companiile româneşti sunt IMM-uri, s-au descurcat să-şi facă reconversie, au răspuns imediat la apelul nostru, s-au pliat pe situaţia de faţă şi au început să producă ventilatoare, materiale sanitare şi ce a mai fost nevoie”.

90% dintre IMM-uri fac ventilatoare, materiale sanitare? Dle Cîţu, pe ce lume trăiţi? Numai şi pentru această afirmaţie şi ar trebui să fiţi remaniat.

„Veţi vedea, eu am încredere că după ce ieşim din această criză vom avea o economie mult mai bună”.

Toate statele lumii se întreabă pe unde vor scoate cămaşa în urma pandemiei şi a crizei economice ce urmează, numai dl Cîţu, plecat cu un deficit de 4,6% la început de an, ne spune că vom avea o economie muuuult mai bună! Ce să înţelegem de aici? Că avem şi la finanţe un „specialist” precum Streinu Cercel!

„După ce va trece vârful acestei crize, ne vom putea concentra pe economie şi vă asigur că avem instrumentele necesare pentru a o relansa”.

E clar! Ne-a pus Dumnezeu mâna în cap cu dl Cîţu. Eu zic să fie păzit zi şi noapte, să nu ni-l fure vreun stat european! Şi declaraţii mai vechi ale dlui Cîţu sunt în aceeaşi notă: „Vom suplimenta fondurile pentru toate judeţele, oraşele, comunele, unde este nevoie. Acum ne uităm care este situaţia pe ministere, dar şi pe localităţi. Sunt două arii la care ne uităm. Vom avea rectificare bugetară şi fondurile vor fi prinse acolo, pentru ne asigura că toţi cei care au nevoie au resursele necesare”.

„Bineînțeles că economia va avea altă structură după ce trece această perioadă, asta este, dar va fi o structură poate mai sănătoasă pe termen lung şi o structură care ne va ajuta să fim şi noi, poate, între primele economii din Europa după această perioadă”.

Între primele economii din Europa! Alături de Germania, Franţa şi Marea Britanie!

Citeste mai mult: adev.ro/q96dnl

foto: libertatea.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*