Peste o mie de cadre medicale infectate cu noul coronavirus. Șase decese în rândul acestora

Peste o mie de cadre medicale infectate cu noul coronavirus. Șase decese în rândul acestora

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți că în prezent există 1.033 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, înregistrându-se șase decese în rândul acestora.

„Sunt cei care au fost în linia întâi, sunt cei care au pus mai presus de viața lor viața celorlalți și țin să le mulțumesc tuturor”, a afirmat Nelu Tătaru la Antena 3.

El a precizat că toate cadrele medicale care lucrează cu pacienți bolnavi de Covid-19 beneficiază de un spor pentru condiții neprevăzute, situația urmând a se schimba după starea de urgență.

„Există un spor pentru condiții neprevăzute pentru că avem o lupta cu un virus necunoscut, fără existența unui tratament. Avem acest spor care se da tuturor celor care iau contact cu o persoana infectata Covid. După ieșirea din starea de urgență, vom discuta cu asociațiile profesionale si sindicatele și vom modifica Ordinul 153, care stipulează care sunt sporurile pentru fiecare specialitate în parte, inclusiv pentru cei care lucrează în laboratoare”, a precizat Tătaru, citat de Agerpres.

Ministrul a susținut că starea de spirit a personalului medical este schimbată în bine, după ce spitalele au fost dotate cu echipamente de protectie.

„Acum trei-patru saptamani, cand mergeam la Suceava, se vedea o lipsă de materiale sanitare, de biocide, de echipamente de protecție, puteam să văd teama, disperarea, acea atitudine cand erai în prima linie și cu mâna goala. Săptămâna aceasta, venind de acasă, am trecut prin spitalele din Bârlad, Tecuci, Focșani, Buzău, Urziceni. Am văzut prezența echipamentelor și o altă stare de spirit (…). Suntem într-un scenariu în care avem suspiciunea de infecție Covid pentru toți pacienții care se prezinta (n.r. – la spital). (…) Mulțumesc personalului medical pentru atitudine”, a adaugat Tătaru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*