Președintele Iohannis a anunțat primii pași din „așa numitul plan de relaxare”

Președintele Iohannis a anunțat primii pași din „așa numitul plan de relaxare”

Președintele a anunțat că după data de 15 mai, vom putea circula liberi. De asemenea toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în SPAȚIILE PUBLICE ÎNCHISE și în MIJLOACELE DE TRANSPORT PUBLIC ÎN COMUN.

”Am avut o nouă întâlnire pentru a începe să detaliem ce am anunțat ieri, așa numitul plan de relaxare. Vom avea în scurt timp un plan destul de detaliat pe care îl vom prezenta public. Una din ele e cea cu masca de protecție. Am decis, astăzi, că după 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise, în transportul public în comun.

Vom putea să renunțăm la mască poate la anul. O a doua măsură este una care va bucura pe foarte mulți: după 15 mai, vom renunța la restrângerile care privesc persoane, deci nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale, adică vom putea să ne deplasăm fără să trebuiască să declarăm unde și de ce mergem. Multe restrângeri vor rămâne în vigoare o vreme, pentru manifestări de tot felul. Vor rămâne și alte interdicții în vigoare.

Până pe 15 mai, toate restricțiile rămân în vigoare.

După 15 mai, vom putea să ne mișcăm mai liber. Vom avea un plan de relaxare în pași. Activitatea școlară e importantă. Azi voi avea o întâlnire și pentru un plan concret pentru revenirea elevilor la școală.”, a mai zis Iohannis, citat de Mediafax.

foto: mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*