Potrivit Ministrului Sănătății, vom avea relaxare pe regiuni

Potrivit Ministrului Sănătății, vom avea relaxare pe regiuni

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, în funcție de evoluția pandemiei, ne vom relaxa pe regiuni. Declarațiile Ministrului Sănătății nu sunt foarte încurajatoare.

„Dacă am fost într-un anumit registru până acum, am  fost pentru că şi noi şi populaţia civilă am ştiut să respectăm nişte reguli. Sperăm ca în următoarele două – trei săptămâni vom observa o scădere a numărului de cazuri noi, o scădere a numărului de decese  a numărului de cazuri în Terapie Intensivă pentru că acestea sunt cele care pun probleme şi putem spera ca după 15 mai, atunci când expiră starea de urgenţă, prin prelungirea decretului dat de domnul preşedinte Klaus Iohannis, să putem gândi şi o relaxare. Dar până atunci nu vorbesc de relaxare, vorbesc de aceleaşi precauţii, de aceleaşi recomandări, izolare şi distanţare socială”, a mai declarat Ministrul Sănătății, marți, scrie news.ro.

Ministrul a subliniat că relaxarea se va face în momentul în care va exista un risc mic de transmitere în comunitate, dar şi că se va face regional. ”La momentul în care vom decide acea relaxare va fi  momentul în care considerăm că acel risc de transmitere în comunitate este mic. Nu neapărat să ne gândim că a dispărut. Trebuie să ne obişnuim ca pe perioada verii să avem ca şi vecini virusul. De aceea, o primă etapă de relaxare va cuprinde strict nişte libertăţi care le-am pus, să spunem, la urmă, când am impus acele restricţii. Nu mai există acea declaraţie pe propria răspundere, va fi liberă ieşirea, dar individuală sau în grupuri de până la trei persoane, vom purta mască şi mănuşi în spaţiile închise şi în transportul în comun. Vom merge în magazine, dar la fel, vom intra restricţionat. Vom ridica restricţiile în condiţiile în care vom observa că într-o anumită regiune, într-un anumit focar se poate face acest lucru. Nu trebuie să gândim că acolo unde avem zonă de carantină, vom ridica aceste restricţii, nu, trebuie să gândim la început ridicarea acestor restricţii în interiorul unei comunităţi”, a mai declarat Nelu Tătaru.

foto: news.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*