Măsuri luate de autorități cu ocazia zilei de 1 Mai

Măsuri luate de autorități cu ocazia zilei de 1 Mai

Aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, sprijiniți de lucrători de la alte structuri, precum și de polițiști locali și militari din cadrul MApN, sunt pregătiți să acționeze zilnic pentru protejarea cetățenilor, a anunțat Ministerului Afacerilor Interne, printr-o informare de presă.

Una dintre principalele misiuni va fi descurajarea persoanelor care intenționează să efectueze deplasări din alte motive precum cele prevăzute în ordonanțele militare și pot contribui astfel la răspândirea noului coronavirus.

În toată țara vor fi organizate puncte fixe de verificare și patrule mobile formate din polițiști și jandarmi. Pentru cazurile grave vor fi pregătite să acționeze peste 150 de puncte de intervenție formate din 4 până la 10 lucrători MAI. În plus, pentru sprijin, în teren se vor afla și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei canine, dar și ale Jandarmeriei călare. Efectivele de ordine publică vor avea în atenție traseele de deplasare către regiunile turistice, spațiile de agrement și alte zone în care în perioade de normalitate se organizează diverse activități în aer liber.

Pentru depistarea persoanelor care, cu bună știință, încalcă restricțiile de circulație, echipajele de la sol vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronaelor Inspectoaratului General de Aviație. Polițiștii și jandarmii vor verifica, de asemenea, respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau în carantină, patrulând inclusiv în zona spitalelor și a spațiilor de carantină.

Având în vedere că noul coronavirus poate fi răspândit și de persoane care nu prezintă simptome specifice, precum tuse, febră sau dificultăți de respirație, este necesar ca toți cetățenii respecte restricțiile de circulație și celelalte măsuri dispuse de autorități.

„Înțelegem că respectarea restricțiilor poate fi dificilă, dar fără sprijinul cetățenilor există riscul creșterii numărului cazurilor de îmbolnăvire”, au transmis reprezentanții MAI.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*