Romii din Dej se confruntă cu noul coronavirus

Romii din Dej se confruntă cu noul coronavirus

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, în data de 18.04.2020, în jurul orei 13:00, o persoană din localitatea Dej a organizat la o domiciliul unei persoane din oraș, o adunare religioasă.

„Din cercetările realizate până la acest moment, a reieșit că la adunare au participat aproximativ 18 persoane, atât adulţi, cât şi copii și că acestea erau de religie penticostală. Scopul întrunirii a fost unul religios. În data de 28.04.2020, una dintre persoanele prezente la acea adunare a fost confirmată pozitiv în urma testării pentru virusul SARS – Cov- II. Faţă de celelalte persoane care au participat la adunarea religioasă s-a luat măsura izolării la domiciliu, autorităţile competente urmând să dispună și alte măsuri necesare combaterii răspândirii virusului” – se arată în comunicat.

Ulterior, au fost confirmate alte 11 cazuri în familiile de romi din șase locații din oraș (care includ și Dej-Triaj și Sărata), iar în data de 1 mai, încă 26 de cazuri.

Referitor la această situație, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat că au fost testate peste 100 de persoane din respectivele locații, rezultatele fiind așteptate în cursul zilei de astăzi, 2 mai. Vineri seara, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Cluj, însoțiți de polițiști au descins la cei care au fost testați pozitivi, aceștia fiind transportați și internați în spitale, la CLuj-Napoca.

Prefectul județului Cluj va veni astăzi la Dej pentru a stabili împreună cu autoritățile locale măsurile necesare pentru gestionarea situației. În prezent, persoanele care au venit în contact cu cei depistați pozitiv cu noul coronavirus, au fost izolate la domiciliu, în regim de carantină, sub paza poliției și jandarmeriei, pentru ca boala să nu se extindă în oraș. O anchetă epidemiologică este în desfășurare.

Video: dejeanul.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*