RAR pune la dispoziția clienților aplicația „Istoric Vehicul”

RAR pune la dispoziția clienților aplicația „Istoric Vehicul”

Registrul Auto Român oferă clienților săi, începând de marți, 5 mai, date despre daunele vehiculelor înmatriculate în România, potrivit unui comunicat remis presei.

Prin intermediul aplicației Istoric Vehicul, disponibilă pe site-ul oficial al instituției, www.rarom.ro, în doar câteva minute aceștia pot afla informații despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României. Acest lucru este posibil ca urmare a informațiilor pe care le primește RAR de la partenerii specializați care colectează date de la societățile de asigurare și atelierele de reparații autorizate.

La interogarea prin aplicația Istoric Vehicul, împreună cu informațiile oferite gratuit de RAR (de exemplu, valoarea indicată de odometru), se precizează și faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra sumei de 35 de lei, care se achită online.

Potrivit unui comunicat al RAR, remis presei, pentru a accesa aplicația, clienții trebuie să introducă seria de caroserie/ sașiu și o adresă de e-mail validă. În situația în care clientul dorește să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecționat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail istoricul de daune, care conține următoarele informații: zona de avarii, inclusiv poziționarea acestora pe un vehicul – machetă; intervalul valorii devizului de reparație; intervalul indicației odometrului la data întocmirii devizului; dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic; dacă au fost afectate principalele elemente de siguranță sau din structura de rezistență.

„Toate informațiile pe care le veți introduce în sistemul informatic, pentru a afla datele de care sunteți interesat, sunt protejate conform normelor GDPR” – precizează comunicatul de presă..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*