Cât sunt de (ne)sigure podurile din județul Cluj?

Cât sunt de (ne)sigure podurile din județul Cluj?

Cazul podului de la Valea Drăganului surpat după ce o echipă de muncitori a săpat la unul dintre pilonii de susţinere ridică problema siguranței podurilor din județul Cluj.


Potrivit datelor obținute de ziarul Făclia, pe reţeaua drumurilor judeţene din județul Cluj sunt 237 de poduri, din care 225 se află în administrarea Consiliului Judeţean Cluj. Dintre acestea, 23 de poduri sunt de categoria IV, neexistând niciun pod de categoria V.

Făclia a încercat să afle care este starea acestor poduri și cât sunt acestea de sigure.


Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, Valentin Jucan a declarat că nu există probleme cu podurile din județ.
„Cazul podului de la Valea Drăganului este unul singular, nefiind expresia unei stări generale a infrastructurii. El a spus că până acum s-a făcut lucrări de întreținere și consolidare la toate produrile de pe tronsoanele de drumuri ce au fost modernizate. „Nu avem probleme la alte poduri”, a spus Jucan.


Pentru a menţine podurile în condiţii de siguranţă, echipe proprii de muncitori din cadrul CJ Cluj execută lucrări de siguranţa circulaţiei, cosiri şi curăţări de şanţuri. De asemenea, Consiliul Judeţean Cluj are în derulare un program de întreţinere curentă şi periodică care include şi podurile din administrare aflate pe traseu.

Cât privește podurile de cale ferată, Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj are în administrare în județul Cluj nu mai puțin de 124 de poduri. CFR infrastructură susține că la aceste poduri de cale ferată se execută permanent lucrări de întreținere, cu personal propriu de specialitate, conform instrucțiunilor feroviare în vigoare, dând asigurări că toate podurile de cale ferată din județul Cluj corespund din punct de vedere al siguranței pentru circulația feroviară. Precizăm că luni, podul de peste Crișul Repede care face legătura Valea Drăganului, şi Drumul European 60, s-a surpat după ce o echipa de muncitori a săpat la unul dintre pilonii de susţinere. Oficialii Consiliului Judeţean susţin că podul s-a surpat din cauza ploii. În zonă se derulează ample lucrări de modernizare.

http://ziarulfaclia.ro/cat-sunt-de-nesigure-podurile-din-judetul-cluj/

Foto: monitoruldecluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*