Tătaru: 87% din cazurile de deces aveau comorbidități

Tătaru: 87% din cazurile de deces aveau comorbidități

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că 87% dintre persoanele decedate săptămâna trecută, diagnosticate ca fiind infectate cu noul coronavirus, aveau comorbidităţi.

„Noi ne-am propus să raportăm toate persoanele vindecate, dar şi cele decedate, care au fost infectate cu coronavirus. Nu spunem că au murit de coronavirus. Uitaţi-vă că, în ultima săptămână, 87% din cazurile de deces aveau comorbidităţi. Acea boală, leucemia sau boala cronică, nu o avea de ieri, să spun că astăzi a fost momentul în care acea boală a decompensat. Un cumul de factori – infecţia cu coronavirus, precum şi bolile coexistente au dus la deces”, a explicat Nelu Tătaru la B1 TV.

Ministrul Sănătăţii susţine că sunt şi persoane care au decedat doar din cauza infecţiei cu noul coronavirus, ca urmare a unei insuficienţe multiple de organe.

„Există. Cele pe care regăsim fără comorbidităţi şi pe care le găsim, să spunem, cu insuficienţă multiplă de organe, iar necropsia ne dezvăluie modificările organelor: pulmonar cerebral sau vascular (…) Noi când facem raportare prin Grupul de Comunicare Strategică avem şi comorbidităţile la fiecare dintre cei decedaţi (…) În ultima săptămână, 87% dintre cei decedaţi sunt şi cu comorbidităţi. Practic doar 13% au doar infecţia cu coronavirus”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a adăugat că sunt ţări în Europa, cum este Germania, care raportează doar decesele persoanelor infectate cu coronavirus, dar care nu sufereau de alte afecţiuni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*