Cincizeci de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, înregistrate la Centrul pentru persoane vârstnice din Sântioana

Cincizeci de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, înregistrate la Centrul pentru persoane vârstnice din Sântioana

După ce doi angajați ai unui centru pentru vârstnici din localitatea Sântioana, comuna Țaga, județul Cluj au fost depistați pozitiv cu COVID-19, majoritatea bătrânilor care locuiesc acolo au fost la rândul lor confirmați. Plus alți trei angajați.

Prin urmare, cincizeci de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost înregistrate la Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Sântioana, a anunțat duminică seara Prefectura Cluj. Potrivit informațiilor, este vorba de cinci angajați ai centrului și 45 de locatari. Autoritățile sanitare au efectuat un control la căminul de bătrâni și au descoperit zeci de cazuri de îmbolnăvire în rândul îngrijitorilor și bătrânilor cazați în centru.

„La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Santioana, com. Țaga, ca urmare a unei testări personale la ieșirea din 14 zile, au fost depistați 5 dintre angajați pozitivi Covid19, asimptomatici, în condițiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi. S-a luat măsura testării tuturor celor 56 de locatari ai centrului, fiind depistați 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceștia vor fi transportați în spitalele dedicate din Cluj-Napoca. Restul locatarilor negativi vor fi mutați într-o clădire separată, până la finalizarea procedurilor de dezinfecție și nebulizare a clădirii principale”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*