Măștile, obligatorii de la 15 mai. Vor exista sancțiuni pentru cei care nu le poartă

Măștile, obligatorii de la 15 mai. Vor exista sancțiuni pentru cei care nu le poartă

După 15 mai, masca va deveni un accesoriu obligatoriu. Va trebui purtată în toate spațiile închise aglomerate, de la mijloace de transport în comun până în magazine și la serviciu. Cine nu respectă această regulă riscă sancțiuni, dar acestea vor fi introduse gradual, după o perioadă în care oamenii se vor obișnui cu noua normalitate, a explicat luni seara, la Digi24, prim-ministrul Ludovic Orban.

El nu a detaliat despre ce fel de sancțiuni va fi vorba, dar a precizat, pe de altă parte, că pe piață vor fi suficiente măști, la prețuri rezonabile, iar persoanele vulnerabile le vor primi gratuit. Și elevii care vor merge la școală pentru pregătirea pentru BAC și Evaluarea Națională vor primi măști gratuit de la respectiva instituție de învățământ. 

Nu s-a spus nimic despre cei care au afecțiuni respiratorii (insuficiență respiratorie, emfizem pulmonar, astm etc.), cei pentru care, purtarea măștii, mai multe ore pe zi, constituie un factor agravant al bolii. Așa cum, nu s-a vorbit nici despre cei care sunt alergici sau au diferite boli cutanate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*