Iohannis: După 15 mai, dacă ieșiți din localitate veți avea nevoie de o declarație!

Iohannis: După 15 mai, dacă ieșiți din localitate veți avea nevoie de o declarație!

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că, după 15 mai, românii nu vor putea călători în afara localităţilor de reşedinţă decât pentru motive întemeiate şi în baza unor declaraţii pe propria răspundere. În acest moment nu există însă baza legală pentru limitarea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi. CNSSU nu are dreptul sa impuna limitari ale exercitiului unor drepturi si libertati fundamentale

Președintele a susținut, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, după o nouă ședință privind măsurile anti-COVID-19. Președintele a anunțat care sunt măsurile de relaxare, după data de 15 mai și cum se va face deplasarea în afara localităților. Pentru deplasarea între localități, cetățenii vor avea nevoie de declarație. De asemenea, vor fi deschise bisericile, dar doar pentru slujbe ținute în aer liber.

„Foarte mulți români se întreabă și ne întreabă ce se schimbă după 15 mai. (…)

În primul rând aș menționa ce devine obligatoriu. (…)

Devine obligatoriu portul măștii atunci când ne găsim în spații interioare.(…)

Este obligatorie păstrarea unei distanțe între persoane de 1,5 metri. adică distanța a două brațe. (…)

Se redeschide parțial comerțul. Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă. Se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele. Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile pentru public. (…)

Se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații când ne deplasăm în interiorul localității. (…)

Este interzisă deplasarea în afara localității cu excepții. (…) Totuși, când ieșim din localitate este nevoie de o declarație. Mai puțin în zonele metropolitane. (…)

Serviciile religioase vor fi reluate în prima fază în curtea bisericii, deci în exterior. Credincioșii vor purta mască și vor păstra distanța de 1,5 metri „, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Integral pe Digi24

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*