Cornel Itu: „Gradul de civilizație a unei societăți se măsoară după felul în care își tratează categoriile vulnerabile”

Cornel Itu: „Gradul de civilizație a unei societăți se măsoară după felul în care își tratează categoriile vulnerabile”

Deputatul PSD Cornel Itu, a transmis presei o declarație politică, prin care adresează critici Guvernului Orban pentru că nu s-a preocupat de situația vârstnicilor din cămine. El adresează și câteva întrebări celor de la putere, în ce privește gestionarea acestei situații.
„Realitatea ultimelor luni ne-a arătat că persoanele vârstnice sunt cele mai vulnerabile în fața noului coronavirus. Cu atât mai mult, vârstnicii din aziluri sunt expuși infectării, având în vedere faptul că trăiesc în colectivitate, având contact cu zeci de alte persoane rezidente în cămin, plus îngrijitori, spre deosebire de cei care se află în interiorul unei familii.
Ce măsuri s-au luat de către Guvern pentru protejarea acestor persoane atât de vulnerabile? Se fac teste pentru angajații din căminele de bătrâni? Răspunsul este trist și evident: Guvernul Orban nu s-a preocupat de situația acestei categorii de persoane, iar consecințele sunt tragice. Cel mai recent caz este cel al Centrului de persoane vârstnice din localitate Sântioana, comuna Țaga, județul Cluj, unde, din 56 de rezidenți 45 s-au îmbolnăvit. De asemenea, 5 angajați ai centrului au fost depistați pozitiv”, spune parlamentarul.
Cornel Itu mai atrage atenția că este de la sine înțeles că infecția ajunge în aceste aziluri prin intermediul angajaților și apoi face ravagii în rândul persoanelor vârstnice, care suferă de boli cronice și sunt extrem de vulnerabile în cazul contractării noului coronavirus.
„Cum se respectă regulile de igienă în aceste centre? Cine verifică aceste lucruri? Cât de des sunt testați angajații? Iată câteva întrebări pentru guvernanții care sunt responsabili nu doar de protejarea vieții tinerilor și a celor activi în societate, ci și a celor ajunși la vârsta a treia, pentru că, nu-i așa?, și aceștia sunt cetățeni ai României, cu drepturi depline. Gradul de civilizație a unei societăți se măsoară după felul în care își tratează categoriile vulnerabile” – subliniază Cornel Itu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*