Telemedicina rămâne valabilă până la 1 octombrie

Telemedicina rămâne valabilă până la 1 octombrie

Consultațiile și recomandările medicale acordate la distanță, prin discuții telefonice cu medicul de familie, rămân valabile, până la finalul lunii septembrie și vor fi decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. 

Precizarea a fost făcută de purtătorul de cuvânt al CNAS, Mihaela Tănase, care a anunțat că se prelungește și valabilitatea biletelor de trimitere. 

Mihaela Tănase a adăugat că tot până în septembrie, pacienții pot accesa servicii medicale fără a prezenta cardul de sănătate medicului de familie și specialistului.

Într-o declarație făcută la Radio România Actualități, Mihaela Tănase a explicat că în perioada Stării de Alertă, concediile medicale pentru bolnavii de COVID-19, se pot acorda pentru maximum 30 de zile calendaristice. 

Toate persoanele indiferent că au stat în carantină sau în izolare, vor beneficia de concediu medical, cele care au stat în izolare vor da, ca și până acum, o declarație pe propria răspundere, o transmite medicului, această declarație, vor putea să transmită electronic și o adeverință care atestă că este angajat. Medicul de familie, îi va transmite certificatul de concediu medical, tot on-line, pentru ca angajatul să-l transmită angajatorului, tot prin mijloace electronice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*