Alba, neagra cu terasele. Alexandru Rafila crede că ar trebui redeschise

Alba, neagra cu terasele. Alexandru Rafila crede că ar trebui redeschise

Profesorul Alexandru Rafila crede că există o mare problemă după decizia de a nu deschide terasele, mai ales că în această perioadă multă lume își dorește să bea și să mănânce în aer liber. Doctorul a povestit că a văzut grupuri de oameni care erau adunați la un suc băut pe capota mașinii, iar această apropiere ar putea să creeze probleme.

„Redeschiderea teraselor este un subiect foarte dezbătut. Părerea mea s-a mai schimbat chiar îvineri seara. În drumul meu am trecut pe lângă Parcul Herăstrău. Am văzut foarte mulți oameni adunați în grupuri, 10-12, bând suc pe capota mașinii, stăteau de vorbă, socializau. Vedeți… o terasă este un element care face parte din viața noastră socială.

Cred că trebuie să ținem cont de următorul lucru: mai bine să am o activitate reglementată în terase, care reduce la maximum posibil riscul infectării, decât să am o situație nereglementată care crește riscul, cum a fost cea pe care v-am descris-o.

Trebuie să oferi oamenilor ceva pentru a putea desfășura o viață socială apropiată de normal. Unele terase se vor redeschide dacă le permite arhitectura. Desigur, trebuie să respecte reglementările pentru a reduce riscul. Nu putem exclude total riscul de transmitere. Trebuie să găsim soluții. Sunt destul de îngrijorat privind transmiterea bolii”, a spus Rafila la Digi 24.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*