Elevi dejeni la Concursul online, „Micii meșteri mari”

Elevi dejeni la Concursul online, „Micii meșteri mari”

În perioada restricţiilor cauzate de noul coronavirus, copiii talentaţi în diferite meşteşuguri populare mai au ocazia să-şi etaleze talentul. Avem în vedere ediţia a VIII-a a Concursului regional de meşteşuguri tradiţionale „Micii meşteri mari” organizat de Clubul Copiilor Gherla şi faţă de care, an de an manifestă un interes major şi elevii din municipiul Dej.

Diferenţa faţă de ediţiile trecute este că din cauza pandemiei COVID-19 în acest an concursul are loc online, o premieră în acest domeniu.

Cei care se înscriu la acest inedit concurs pot trimite lucrările prin postarea fotografiei cu creaţia realizată. Concursul se desfăşoară în secţiunile: prelucrare lemn, modelaj , broderie, ţesătură, icoane pe lemn şi pe sticlă, xilogravură , pictură mobilă, confecţionare piese costume populare, fotografie, artă decorativă şi construcţii machete.

Concursul este destinat preşcolarilor, copiilor din clasele pregătitoare-clasa a IV-a, clasele V-VIII şi elevilor din clasele IX-XII. Deci, patru categorii de vârstă. Lucrările se pot trimite până la data de 1 septembrie 2020 pe adresa Clubului Copiilor Gherla. Jurizarea va avea loc la începutul lunii septembrie, cei mai buni artişti fiind premiaţi de organizatori cu diplome. Deja s-au înscris, online, copii din Gherla şi Dej, dar se aşteaptă lucrări şi din partea cercurilor artistice ale cluburilor copiilor din ţară. Anul trecut la acest concurs au participat 6 echipaje din afara judeţului Cluj. Printre concurenţi s-au aflat şi elevi din Horezu, comună vâlceană renumită pentru ceramica locală.

Iată că se pot organiza diferite concursuri artistice online şi în perioada restricţiilor ivite cu ocazia epidemiei actuale, este nevoie doar de iniţiativă şi de interes. În acest sens Clubul Copiilor Gherla mai are şi alte întreceri de acest gen în săptămânile următoare.

Szekely Csaba

foto: Clubul Copiilor Dej

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*