Rotary Club Dej sprijină medicii de familie

Rotary Club Dej sprijină medicii de familie

Rotarienii dejeni s-au alăturat Cluburilor Rotary din District 2441 România și Republica Moldova, pentru a veni în ajutorul comunităților locale în lupta împotriva COVID-19.

Printr-o amplă campanie de strângere de fonduri, sugestiv întitulată „End Covid Now”, membrii Rotary au reușit să strângă până în prezent peste 1.104.650 USD, care au fost folosiți pentru achiziționarea de echipamente medicale: aparate de ventilație artificială, aparate de monitorizare a funcțiilor vitale, videolaringoscoape, linie imuno-hematologică pentru transfuzii, echipamente de testare, echipamente de protecție sau soluții dezinfectante. Toate acestea au fost donate unor spitale din România, iar lista acestora poate fi consultată pe site-ul Rotary District 2241.

În contextul acestei campanii, Rotary Club Dej, cu sprijinul unui grup de sponsori a finalizat un proiect de dotare a 16 medici de familie din Dej și 8 din comunele arondate municipiului, cu câte două bucăți halate impermeabile, valoarea donației însumând 4.500 lei. Un al doilea proiect al campaniei a vizat achiziționarea a 8000 de perechi de mănuși, 1000 măști chirurgicale, 20 litri dezinfectanți profesionali și 22 combinezoane. Beneficiarii acestui al doilea proiect sunt Spitalul Municipal Dej, Serviciul de Ambulanță Dej, Serviciul SMURD și Poliția Dej.

„Prin proiectele sale, un club Rotary poate aduce îmbunătățiri semnificative asupra vieții din comunitatea sa. Membrii Rotary se implică în proiecte care deservesc comunitatea și care izvorăsc din probleme critice cum ar fi: sărăcia, foametea, copii cu risc, analfabetism, violență, mediu, sănătate etc. De asemenea, rotarienii vin în sprijinul programelor pentru tineri, încurajează oportunitățile educaționale și schimburile internaționale pentru studenți, profesori și alte categorii, în scopul dezvoltării profesionale. În momentul de față, coronavirusul COVID-19 afectează fiecare aspect al vieții noastre, iar incertitudinea este devastatoare. Ne confruntăm cu o situație neprevăzută până în urmă cu câteva luni. Prin urmare, atenția și dedicarea noastră este cerută acum pe plan local, mai mult ca niciodată!” – au transmis coordonatorii celor două proiecte – George Pop, președinte Rotary Club Dej și past president Adrian Corniciu, aducând totodată mulțumiri atât colegilor rotarieni cât și sponsorilor: Vasile Ciceovean, Paul Bindea, Paul Papp, Ciprian Deac și SC Massa Comimpex SRL.

M. VAIDA/ http://ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*