Cabinetele de medicină de familie sunt scutite de la plata impozitului pe clădire

Cabinetele de medicină de familie sunt scutite de la plata impozitului pe clădire

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea prin care cabinetele de medicină de familie sunt scutite de la plata impozitului pe clădirea în care își desfășoară activitatea. Astfel, reglementarea din Codul Fiscal a revenit la forma de dinainte de 2015.

Sunt scutite de la plata impozitului pe clădire unităţile sanitare publice, precum şi cabinetele de medicină de familie, cu excepţia încăperilor folosite pentru activități economice.

Până în 2015, cabinetele medicilor de familie, alături de spitale și clinici erau scutite de la plata impozitului pe clădire, dar prin repetatele modificări ale Codului Fiscal, această facilitate a fost eliminată.

Măsura exceptării sediilor cabinetelor medicilor de familie de la plata impozitului pe teren era așteptată pentru a se înlătura inechitățile, dar și discriminarea cu unitățile sanitare publice, mai ales în contextul greutăților de ordin financiar din ultimii ani.

„Legea adoptată de Camera Deputaților are un impact bugetar nesemnificativ asupra bugetelor locale, ținând cont de numărul mic de cabinete ale medicilor de familie, la nivel local. Propunerea pe care am făcut-o și care s-a concretizat prin lege, modifică Codul Fiscal și readuce medicii de familie, la exceptarea de care beneficiau până în 2015”, arată un comunicat semnat de deputatul de Alba, Florin Roman, liderul grupului parlamentar PNL.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*