Calendarul examenului de admitere în liceele vocaționale

Calendarul examenului de admitere în liceele vocaționale

Elevii claselor a VIII-a din sistemul de învățământ preuniversitar clujean pot opta, în perioada 2 – 19 iunie, pentru înscrierea și susținerea probelor de aptitudini din cadrul examenului de admitere în liceele vocaționale, pentru profilul artistic, pedagogic, teologic, militar, sportiv și Waldorf, cu specializările aferente.

Conform celor anunțate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în contextul epidemiologic actual, ședințele și activitățile de îndrumare și consiliere a părinților și elevilor claselor a VIII-a, pentru prezentarea calendarului și a metodologiei de admitere, precum și a specificului probelor de aptitudini pentru admiterea în liceele vocaționale din județul Cluj, se vor desfășura, în perioada 29 mai – 3 iunie, în toate unitățile de învățământ din județul Cluj, prin intermediul mijloacelor electronice.

Admiterea candidaților în liceele clujene cu specific vocațional este condiționată de susținerea probei de aptitudini, în profilul liceului, ținând cont de specializările unității de învățământ pentru care elevii pot să opteze.

„În perioada 2 – 5 iunie, toți elevii claselor a VIII-a interesați să urmeze cursurile unui liceu vocațional din județul Cluj se pot înscrie direct la unitățile de învățământ liceal/  gimnazial sau prin mijloace electronice de comunicare, în vederea susținerii probelor de aptitudini/ echivalarea probelor de aptitudini, care va avea loc în perioada 9 – 12 iunie. Probele de aptitudini organizate pentru admiterea în liceele vocaționale vor fi apreciate astfel: pentru profilurile artistic, sportiv, teologic și pentru specializarea filologie – liceul Waldorf,  aprecierea probelor de aptitudini se face prin note; pentru profilul pedagogic, aprecierea probelor de aptitudini se face pe bază calificativelor admis/ respins” – informează IȘJ Cluj. Rezultatele la probele de aptitudini vor fi anunțate în 12 iunie.

Informații detaliate cu privire la specificul fiecărei probe din cadrul admiterii în liceele vocaționale din județul Cluj, precum și broșura de admitere 2020, sunt disponibile și pot fi consultate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*