Festivalul Internațional de foarte scurt metraj „Très Court”, din 5 până în 14 iunie 2020!

Festivalul Internațional de foarte scurt metraj „Très Court”, din 5 până în 14 iunie 2020!

Cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de foarte scurt metraj „Très Court” se va desfășura online, din 5 până în 14 iunie 2020!

Această ediție online a festivalului Très Court, excepțională și gratuită, permite spectatorilor din lumea întreagă, fie că sunt liberi sau în izolare, să descopere 120 de filme noi, foarte concise, dar pline de talent.

În România, festivalul este coordonat de Institutul Francez din România, cu susținerea Orange. Alături de Institutele Franceze din Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara, festivalul este susținut de instituții și asociații din Oradea, Baia Mare, Râșnov, Pitești, Zalău, Arad și Bistrița.

Filmele competiției internaționale din acest an vorbesc cu umor sau cu sensibilitate despre singurătate și incertitudine, despre ecologie și pericolul încălzirii globale, despre îndrăgostiri, despărțiri și relații virtuale. Nu mai puțin interesante sunt însă și celelalte secțiuni tematice: Paroles de femmes – filme feminine și feministe, Familiale – selecția pentru copii, selecția franceză sau selecția de filme decadente Trash&Glam, prezentată pentru prima dată publicului român.

Pentru a viziona filmele festivalului, cu subtitrare în limba română și alte 6 limbi, intrați între 5 și 14 iunie pe www.trescourt.com și accesați harta care menționează toate locurile festivalului. Alegeți unul dintre ele și veți obține gratuit codul de acces de la unul dintre organizatorii locali ai festivalului: institute și alianțe franceze, centre culturale, asociații, instituții culturale, consilii județene sau biblioteci. Odată recuperat acest cod, vizionarea filmelor festivalului e la un clic distanță.

Ca în fiecare an, la sfârșitul vizionării, spectatorii vor putea vota cele 3 filme preferate din Competiția internațională. Premiul internațional al publicului va fi acordat filmului care a obținut cele mai multe voturi din întreaga lume.

Actuala ediție a festivalului Tres Court din luna iunie va fi completată în toamnă, în intervalul 7–17 noiembrie, de difuzarea în săli a competiției românești și a unei selecții Best Of 2020 a festivalului.


Coordonator național: Institutul Francez din România

Sponsor principal: Orange

Partener: Bureau de l’OIF – Europe centrale et orientale

Organizatori locali: Consiliul Județean Sălaj; Fundația Arte+ Baia Mare; Asociația Mioritics; Alianța Franceză Pitești; Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” Arad; ARFA-Asociația pentru Resurse Francofone Active Bistrița; Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea.

Așadar, între 5 și 14 iunie, vă dăm întâlnire pe www.trescourt.com.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*