Rotary Club Dej „conectează” trei școli cu lumea

Rotary Club Dej „conectează” trei școli cu lumea

Până la 1 iulie, tema anului rotarian 2019-2020 este „Rotary conectează lumea”, iar ultimele luni au dovedit că nu este vorba despre un simplu slogan. Rotarieni din toată lumea s-au mobilizat și și-au unit forțele în lupta împotriva COVID-19, dând o mână de ajutor cadrelor medicale din prima linia și celor afectați de această pandemie.

Dar, tot în pandemie, deviza „Rotary conectează lumea” și-a mai găsit, la Dej, o binevenită aplicație. La împlinirea a 12 ani de activitate, Rotary Club Dej a donat câte 12 laptopuri la trei școli din zonă: Școala Gimnazială Cășeiu (director, prof. Cristian-Ioan Groșan), Școala Gimnazială Câțcău (director, prof. Hango Mihaela) și Liceul Tehnologic nr. 1 Gâlgău (director, prof. Vaida Ionuț). Astfel, acțiunea RC Dej, realizată cu susținerea unor sponsori generoși, vine în sprijinul educației copiilor din mediul rural, mai puțin favorizați decât cei de la oraș. Proiectul „Rotary conectează”, coordonat de Pop George, președintele clubului dejean, va continua, urmând ca în viitor să beneficieze și alte școli de acest tip de donații.

„În condiții firești, rotarienii dejeni ne-am fi întâlnit luna aceasta la Balul Rotary, un eveniment caritabil foarte drag nouă, organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru continuarea unor proiecte menite să sprijine procesul de formare a copiilor de azi – liderii de mâine ai comunității noastre. Chiar dacă balul nu mai poate avea loc din cauza pandemiei, este misiunea noastră să ne ducem la îndeplinire proiectele. Continuăm strângerea de fonduri și vă încurajăm să ne sprijiniți, pentru că împreună putem influența în bine viețile unor copii. Cu banii donați vom achiziționa tablete, laptopuri și routere pentru că, în era tehnologiei, dispozitivele electronice au devenit aproape indispensabile în procesul de învățare. Așadar, prin acest proiect ne propunem să îmbunătățim condițiile de învățare ale acestor copii pe termen lung” – a transmis președintele RC Dej, odată cu mulțumirile aduse colegilor rotarieni și sponsorilor tradiționali ai clubului, cărora li s-a alăturat și „Oracle Investment” srl.

Înființat în mai 2008, Clubul Rotary Dej a desfășurat și desfășoară, cu consecvență, o activitate meritorie prin proiectele sale, derulate atât pe plan local, cât și la nivel național.

M. Vaida/https://ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*