Cornel Itu: „Românii cu boli cronice, bătaia de joc a Guvernului Orban”

Cornel Itu: „Românii cu boli cronice, bătaia de joc a Guvernului Orban”

În opinia deputatului PSD, Cornel Itu, situația românilor care suferă de boli cronice în criza sanitară generată de pandemia de coronavirus a fost și este, în continuare, complet neglijată de Guvernul Orban. Sute de mii de pacienți cronici, diagnosticați cu cancer, diabet, AVC, boli renale etc., sunt lăsați de izbeliște de stat, deși ar trebui să beneficieze de tratamente prompte, care le pot salva viața.

Potrivit comunicatului transmis de deputatul clujean, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice a tras un semnal de alarmă în legătură cu această stare de fapt inadmisibilă, amintind faptul că s-au stins pacienți cu AVC din cauza intervenției prea târzii, dat fiind că au așteptat câte 4 sau 5 ore ca să treacă de triajul pentru COVID-19. Bolnavii cronici au nevoie de acces rapid la tratamente, Ministerul Sănătății are datoria de a stabili circuite și reguli clare pentru urgențele pacienților cronici, fiind vorba de viețile a sute de mii de români!

„În ultimele trei luni, medicii au pus puține diagnostice de boli cronice, însă acest lucru nu înseamnă că ele nu există. Ba dimpotrivă, spitalele vor trebui să trateze un număr mai mare de cazuri de bolnavi cronici, mulți dintre ei cu forme agravate din cauza nepăsării Guvernului. Să nu uităm cât de greu au implementat liberalii emiterea rețetelor online, cum au obligat 3 milioane de bolnavi cronici, în plină epidemie (până la sfârșitul lunii martie) să stea la cozi pentru medicamente! Să nu uităm cum și-au bătut joc de bolnavii de cancer, de diabet, de boli cardiovasculare, punându-i pe drumuri în astfel de vremuri dificile chiar și pentru cei sănătoși!” – mai precizează comunicatul citat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*