Regulile pentru pescuit au fost modificate, la două zile de la publicare. Pescarii au voie să socializeze!

Regulile pentru pescuit au fost modificate, la două zile de la publicare. Pescarii au voie să socializeze!

Ministerul Agriculturii a adus modificări regulamentului pentru pescuitul recreativ, la doar două zile după ce acesta a fost publicat în Monitorul Oficial și după ce au generat controverse și un val de critici malițioase. Regulile au fost relaxate pentru a permite pescarilor să socializeze. Vor trebui să respecte însă regulile stabilite de administratorii locurilor de pescuit, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Oros, într-o conferință de presă.

Astfel, au fost eliminate obligativitatea ca administratorii locurilor de pescuit să impună interzicerea socializării, precum şi obligativitatea purtării măştii. Administratorii vor permite prezenţa vizitatorilor prin perimetrul locului de pescuit.

Din obligaţiile pescarilor s-au scos articolele care se refereau la evitarea socializării cu alţi pescari, purtarea măştilor până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit. De asemenea, s-a eliminat păstrarea distanţei de 10 metri între pescari şi evitarea oricărei forme de socializare cu alţii, din aceeași zonă de pescuit.

A rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat şi să respecte cu stricteţe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca cei care gestionează amenajările piscicole să stabilească prin regulament care sunt regulile în interior.

Ordinul publicat marţi în Monitorul Oficial prevedea că pescuitul recreativ se va desfășura cu cel mult 2 pescari pe același stand de pescuit, cu respectarea unei distanțe de 10 metri; măsurarea temperaturii la intrarea în locul special amenajat pentru pescuit; interzicerea grătarelor și a consumului de băuturi alcoolice; declarație pe propria răspundere pentru pescari pentru respectarea regulilor stabilite prin acest ordin; pescarii să evite să socializeze cu alți pescari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*