Alba, neagra și cu grădinițele!

Alba, neagra și cu grădinițele!

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat marți seară, la TVR1, că se pot deschide și anumite grădinițe de stat dacă autoritățile locale care le gestionează consideră că este necesar și lipsit de pericol.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că argumentul pentru prelungirea stării de alertă este unul care ține strict de situația epidemiologică din România și nu are nici o conotație politică.

Demnitarul a dat asigurări că în timpul stării de alertă se pot relaxa progresiv anumite lucruri și că vom vedea în zilele următoare care va fi situația, când se va testa un număr mai mare de români.

”Noi trebuie să ne facem treaba ca minister până când pericolul va trece. O să fie un pic mai greu de acționat, dacă nu se va prelungi starea de alertă”, a declarat Tătaru .

Spre deosebire de Klaus Iohannis, care a vorbit doar despre deschiderea grădinițelor particulare, Tătaru a precizat că este posibil să se deschidă și cele de stat. Iohannis declarase că, pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor trebui să meargă la serviciu și în perioada vacanței școlare, va fi posibilă, după 15 iunie, redeschiderea after school-urilor, a grădinițelor și a creșelor private. Nelu Tătaru, însă, vine cu o speranță și pentru ceilalți părinți care nu își pot permite să își dea micuții la grădinițe private:

”Având în vedere că pe 12 se termină școala, am gândit atunci că trebuie să gestionăm deschiderea creșelor și a grădinițelor private sau, dacă autoritățile locale își asumă, o grădiniță publică poate rămâne deschisă ca să îi preia pe ceilalți copiii, dar și afther-school-urile. Putem controla în același timp și repercusiunile sau riscurile care pot apărea odată cu măsurile de relaxare – este strict tehnic și pur medical. Avem o stare de alertă, că o avem declarată sau nu, suntem într-o stare de alertă prin focarele pe care le avem în acest moment. Suntem într-o stare de alertă prin cazurile noi care apar de la o zi la alta. Urmărim ca, odată cu 1 iulie, să dăm și alt set de măsuri de relaxare”, a mai spus ministrul Tătaru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*