Echipa MApN, care a executat  o misiune în SUA, revine azi acasă

Echipa MApN, care a executat o misiune în SUA, revine azi acasă

În 25 mai, o echipă medicală românească, a aterizat pe aeroportul din Montgomery – Alabama, pentru o misiune de două săptămâni în SUA, în scopul de a oferi sprijin autorităților statului Alabama-SUA, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19. Echipa MApN se întoarce astăzi în ţară.

Potrivit unui comunicat al MApN, cei 15 militari şi civili din Ministerul Apărării activează în domeniul medical – cinci medici şi cinci asistenţi medicali care fac parte din personalul spitalelor militare de urgenţă din Braşov, Constanţa, Craiova, Galaţi, Piteşti şi Timişoara – şi în domeniul apărării chimice, biologice, radiologice şi nucleare – cinci ofiţeri cu experienţă în domeniu din Statul Major al Apărării şi Statul Major al Forţelor Terestre.

Cooperarea dintre România şi statul Alabama se desfăşoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forţelor Americane din Europa (USEUCOM).

Până în prezent, au fost desfăşurate mai mult de 200 de acţiuni bilaterale între România şi Alabama, cu accent pe creşterea interoperabilităţii dintre structurile militare, la standarde NATO, promovarea stabilităţii la nivel guvernamental, asistenţă în dezvoltarea instituţiilor democratice şi a mecanismelor economiei de piaţă, sprijin pentru autorităţile civile, furnizarea de ajutor umanitar, precum şi sprijin în procesele de dislocare şi susţinere a detaşamentelor militare române în teatrele de operaţii.

Foto: Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*