Serviciile de Ambulanță sunt nemulțumite

Serviciile de Ambulanță sunt nemulțumite

Aproximativ 2.000 de angajaţi ai serviciilor de ambulanţă au protestat miercuri în Bucureşti şi în mai multe județe din țară, această acţiune sindicală fiind organizată pe fondul nemulţumirilor generate de amânarea proiectelor cu impact asupra personalului şi organizării serviciilor de ambulanţă. Protestatarii au purtat la braţ banderole albe iar pe ambulanţe au fost lipite hârtii cu mesajul „protest naţional”.

Astfel, Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” din România a organizat, în Parcul Izvor, o acţiune de comemorare a celor doi colegi decedaţi în timpul pandemiei de COVID-19, sub forma unui moment de depunere de flori, ocazie cu care liderul sindical Gheorghe Chiş a explicat nemulţumirile salariaţilor din serviciile de ambulanţă faţă de acţiunile guvernanţilor şi legiuitorilor. Protestul anunţat iniţial a fost transformat în moment comemorativ, deoarece sindicaliştii au fost anunţaţi de Primăria Capitalei că prevederile legale în vigoare la această dată, respectiv în starea de alertă, nu permit desfăşurarea de acţiuni revendicative de tip protest public, a explicat Chiş.

La Cluj, circa 30 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă au protestat miercuri în curtea instituţiei. „Această manifestare este un protest naţional, nu este miting şi nu este grevă. Este un act de atenţionare a celor de la conducere . Suntem prezenţi tot timpul, nu numai în timpul pandemiei, ci şi înainte şi după ce va trece pandemia. Scopul protestului este de a sensibiliza politicienii că existăm tot timpul”, a spus liderul de sindicat citat de Ştiri de Cluj. „Tot personalul operativ ar trebui să primească acest stimulent, pentru că tot timpul am fost în alertă şi am purtat costumele pe care le-am primit. Sunt colegi care nu au primit sporul de 2.500 de lei, dar au lucrat cu pacienţii cu COVID 19 înainte de a fi aprobat stimulentul”, a spus un angajat. „Sunt situaţii destul de periculoase. Nu se ştia la început ce reprezintă această pandemie. Am stat distanţat faţă de familie timp de 2 luni de zile. Am reuşit să trecem cu bine, dar acum ne simţim jigniţi de atitudinea guvernanţilor de anu acorda unitar acest spor”, a mai spus un ambulanţier.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*