Cornel Itu: legea promovării măsurilor pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor, o lege binevenită!

Cornel Itu: legea promovării măsurilor pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor, o lege binevenită!

Una dintre cele mai importante legi din ultimii ani pentru piața imobiliară din România, dar și pentru cei care cumpără locuințe a fost adoptată miercuri, 10 iunie, de Camera Deputaților. Este vorba despre Proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr.372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, inițiat de deputați ai Grupului Parlamentar al PSD, a transmis deputatul Cornel Itu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Scopul legii este promovarea măsurilor pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor, luând în considerare condiţiile climatice exterioare şi de amplasament, cerinţele de confort interior, de nivel optim, din punctul de vedere al costurilor şi al cerinţelor de performanţă energetică, precum şi pentru ameliorarea aspectului urbanistic al localităţilor. Un aspect important al noii legi se referă la instituirea obligativității ca, începând cu 31 decembrie 2020, clădirile noi să aibă consum energetic cât mai scăzut. De asemenea, va fi obligatorie analizarea introducerii sistemelor alternative de energie din surse regenerabile, atât în cazul construcțiilor noi, cât și în cazul renovării majore a celor existente.

„Este o lege binevenită pentru români, întrucât aplicarea ei va duce la costuri mai mici pentru întreținere, mai ales pe perioada sezonului rece. De asemenea, noul act normativ va revigora piața construcțiilor, va crea noi locuri de muncă pentru români, acest aspect fiind deosebit de important în contextul șomajului care a crescut pe fondul crizei generate de pandemia de coronavirus. Am votat pentru adoptarea acestei legi, la fel cum am votat și voi vota în continuare pentru toate proiectele care sprijină economia românească și aduc beneficii cetățenilor acestei țări” – a declarat deputatul Circumscripției Cluj 13.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*