Se reia distribuirea biletelor pentru tratamente balneare

Se reia distribuirea biletelor pentru tratamente balneare

Casa Națională de Pensii Publice a anunțat că va începe să acorde din nou bilete pentru tratamentul balnear, în contextul în care aceste tipuri de activități au fost interzise în ultimele luni, din cauza riscului de îmbolnăvire cu coronavirus.

Persoanele interesate pot începe deja să depună cereri la casa de pensii chiar dacă nu a fost anunțată încă o dată concretă de la care vor începe tratamentele balneare, se arată într-un comunicat al CNPP.

Anunțul a fost făcut în contextul în care reluarea acestor tipuri de activități face parte din setul de măsuri de relaxare care a fost anunțat de premierul Ludovic Orban, în cadrul ședinței de Guvern de joi.

Tratamentele balneare se vor putea face doar cu respectarea unor măsuri de siguranță în ceea ce privește riscul de infectare cu coronavirus, măsuri ce urmează să fie anunțate de ministrul sănătății.

Pentru a se evita aglomerațiile, CNPP recomandă pensionarilor să trimită cererile prin poștă sau prin e-mail. De asemenea, cererea se poate depune fără copia actului de identitate și a talonului de pensie. Pensionarii și asigurații care au nevoie de tratament balnear pot opta pentru acordarea biletelor doar gratuit sau cu suportarea unei contribuții.

Vor primi răspuns numai acele persoane ale căror cereri au fost aprobate.

Potrivit HG nr. 99/2020, pentru anul 2020 s-au alocat 59.926 de bilete de tratament balnear, cu aproape 300 mai multe decât cele oferite anul trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*