Nici un elev cu temperatură peste 37.3 grade, la Evaluarea Națională, la Cluj

Nici un elev cu temperatură peste 37.3 grade, la Evaluarea Națională, la Cluj

Nici un caz de elev care să fi avut temperatura peste 37,3 grade nu a fost raportat luni, la Cluj, la prima probă din cadrul Evaluării Naționale, proba la Limba și literatura română. De asemeni, nu au existat situații în care să se desfășoare această probă cu subiecte de rezervă.

Un elev din Huedin a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă (i-a sunat telefonul pe care și-l uitase în buzunar!), lucrarea lui fiind notată cu 1 (unu).

La prima probă a Evaluării Naționale, în județul Cluj au fost prezenți 4.923 de candidați. 325 de elevi nu s-au prezentat la examen.

„În județul Cluj nu au fost impedimente de ordin tehnic (alimentare cu energie electrică, conexiune la internet etc.), toate problemele generate de intemperiile de la sfârșit de săptămână fiind soluționate în cel mai scurt timp. S-a respectat procedura specială cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii/ candidații care se află în situații speciale, în județul Cluj fiind 30 de elevi cu tulburări speciale de învățare, 15 elevi din învățământul special și 4 elevi internați în spital, care au beneficiat de aprobarea unor măsuri suplimentare, în condițiile metodologiei (prelungirea timpului de redactare a lucrării, prezența profesorilor din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj în centrele de examen). Le mulțumesc tuturor colegilor, cadre didactice, pentru implicarea în organizarea și desfășurarea  primei probe din cadrul examenului de Evaluare Națională și le solicit să dea dovadă, în continuare, de responsabilitate și să manifeste înțelegere și sprijin emoțional pentru elevi și părinții lor în această perioadă” – a declarat inspectorul școlar general Marinela Marc.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, la nivel național a fost raportat un singur elev cu temperatură peste 37,3 grade, la Constanța. Elevul care s-a prezentat la centrul de examen avea o branulă la mână, fiind în tratament pentru enterocolită.

Următoarea probă a Evaluării Naționale, cea de Matematică,  va avea loc miercuri, 17 iunie, iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de către elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse, atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

https://ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*