Copiii vor la școală!

Copiii vor la școală!

Organizația Salvați Copiii România a vorbit cu 5.000 de copii care au fost nevoiți, în pandemia de COVID, să urmeze cursuri online. Concluziile studiului sunt îngrijorătoare: aproape o jumătate dintre elevi nu au acces la o tabletă sau la un calculator, jumătate dintre ei s-au plictisit în timpul cursurilor, iar restul s-au simțit obosiți, triști sau furioși.

Sub denumirea ”Impactul COVID-19 asupra copiilor din România”, studiul arată faptul că 47% dintre copii au folosit doar telefonul mobil pentru a participa la cursurile online, mult peste media altor țări din Uniunea Europeană, iar cercetarea e împânzită de alte cifre îngrijorătoare.
27,2% dintre copii au declarat că au existat o serie de materii școlare care nu au fost acoperite pe durata suspendării cursurilor. Întrebați care a fost principala stare resimțită negativ în timpul cursurilor, 47,5% dintre copii s-au declarat plictisiți, 32,7% – obosiți, 27,1% – triști și iar 23,2% – furioși.

De asemenea, 36,7% dintre cei care au participat la studiu au cerut crearea unui website general care să conțină o bază de date cu lecții și exerciții pentru toate clasele, ca orele online să fie mai atractive și utile, iar 28,9% au spus că profesorii ar trebui să fie mai bine pregătiți pentru a folosi aplicațiile disponibile și pentru a susține cursuri online.

Cum stăm în raport cu alte țări În concluziile raportului se face o analiză comparativă cu alte țări din Uniunea Europeană. Concluziia: sărăcia din România a făcut ca izolarea impusă de învățământul online din timpul pandemiei să fie și mai puternică.

Spre exemplu, în Spania, între 5 și 9% dintre copii nu au avut acces la o tabletă sau la un calculator, în timp ce în Finlanda procentul e de 18%. În România, aproape o jumătate dintre cei care ar trebui să participe la ore online nu au avut dispozitive corespunzătoare! Ministerul Educației estimează că 250.000 de copii nu ar avea acces la dispozitivele necesare, dar reprezentanții Salvați Copiii susțin că analizele lor arată că în această situație se află, în realitate, mult mai mulți copii. Mai exact: 1,8 milioane.


Citeşte întreaga ştire: Studiu al organizației Salvați Copiii România: elevii vor înapoi la școală! Orele online i-au plictisit, obosit și înfuriat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*