Bâlbe ministeriale privind noul an școlar

Bâlbe ministeriale privind noul an școlar

Monica Anisie a vorbit luni, la Digi24, despre variantele pe care Ministerul Educației le are în calcul cu privire la reînceperea unui nou an școlar. Ultimele luni ale anului școlar 2019-2020 s-au desfășurat în mediul online, o reală provocare pentru copii, profesori și părinți. În anul care urmează, varianta online este ultima luată în calcul de către Ministerul Educației, dar nu este exclusă, dacă situația o va impune.

„În spațiul public au fost menționate aceste scenarii. Avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic însă cu respectarea strictă a unor măsuri. Există un alt scenariu, hibrid, când unii vor fi în sala de clasă și ceilalți de acasă, urmând să facă o rotație în săptămânile următoare și în ultimul scenariu am prevăzut situația în care să învățăm online, dar numai în cazul în care situația epidemiologică o va impune”, a declarat ministrul Educației.

Când se va lua decizia finală

Ministrul a explicat în direct că data în care se va știi sigur metoda reînceperii școlii nu este cunoscută. Aceasta a transmis că elevii au dreptul la educație, indiferent de variant care va fi abordată. De asemenea, aceasta a dat asigurări cu privire la tabletele care vor ajunge în școli până pe 10 septembrie.

Nu știm când ne putem pronunța pe aceste scenarii, dar trebuie să facem acest lucru cât mai repede pentru a se putea pregăti și autoritățile locale. Cu siguranță fiecare copil trebuie să aibă dreptul la educație. Copilul trebuie să învețe în orice situație fie în spațiul școlii, fie de acasă. (…) Atunci când vor reveni la școală trebuie să se simtă toți în siguranță”, a concluzionat aceasta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*