Polițiștii, nemulțumiți de noua uniformă

Polițiștii, nemulțumiți de noua uniformă

Polițiștilor li s-au propus noi uniforme, dar care nu sunt pe placul acestora, pentru că, spun ei, se confundă cu cele ale lucrătorilor din salubritate. Polițiștii nu sunt de acord nici cu designul noilor mașini din dotare, mai ales din perspectivă cromatică, culorile alese fiind reprezentative pentru PNL.

Sindicatele din Poliție au atras atenția că noile uniforme impuse de MAI nu sunt deloc pe placul agenților. Aceștia spun că, în noile uniforme, pot fi confundați cu angajații de la salubritate sau de la gaze. Nici schimbarea culorilor de pe noile autospeciale nu a fost primită bine de polițiști, principala nemulțumire fiind legată de culorile electorale galben-albastru și de dispariția tricolorului.

Reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) spun că agenții sunt nemulțumiți de noul echipament, în legătură cu care nu au fost consultați: ”Nu ne-a consultat nimeni, nu știm absolut nimic, suntem puși în fața faptului împlinit, deși s-au încălcat niște hotărâri de guvern. Polițiștii au primit extrem de prost și mașinile și noile uniforme. Spun că parcă ar fi de la salubritate sau de la gaze. Mașinile au ajuns, dar uniformele nu au fost încă distribuite polițiștilor, doar au fost prezentate. Lipsa asta de consultare creează foarte multe suspiciuni.

”Polițiștii în general sunt împotriva acestui tip de uniforme pentru că nu ne reprezintă. Nu avem nimic cu cei de la salubritate, e o profesiune extrem de nobilă, necesară și oportună, dar nu ne-au consultat, nu ne întreabă nimeni nimic. La fel și cu autoturismele pe care le-au schimbat tot ce înseamnă aspectul exterior, au dat culori PNL acolo”, a declarat Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Dumitru Coarnă susține că schimbarea echipamentelor încalcă legea în vigoare care presupune consultarea polițiștilor în astfel de situații.

MAI a schimbat și designul colantului ce acoperă noile mașini de poliție, motivând necesitatea de diferențiere de Poliția Locală.

”Problema este că această schimbare profundă a logisticii nu a fost anunțată nici în rândul populației, care este destul de confuză la vederea acelor mașini. Cei de la minister au motivat schimbarea prin necesitatea diferențierii de Poliția Locală, dar ar fi trebuit să fie puși cei de la Poliția Locală să-și schimbe mașinile și uniformele. Acolo erau culori naționale, nu culori de partide politice, asta este discuția”, a mai susținut Dumitru Coarnă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*