Concurs: „Vara Poveștilor Eco”

Concurs: „Vara Poveștilor Eco”

Patrula de Reciclare, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a lansat concursul „Vara Poveștilor Eco”, o competiție de mărturii video pentru copii și tineri implicați în protejarea mediului.

Cei interesați sunt invitați să realizeze și să trimită organizatorilor până pe 24 septembrie un video de maximum 1 minut în care prezintă, cu exemple concrete, ce fac ca să fie „eco” în viața de zi cu zi – acasă, pe stradă sau în vacanță.

Cei interesați pot participa fie individual, fie în echipă. Filmele care respectă criteriile de eligibilitate vor intra într-o tombolă cu premii, la sfârșitul lunii septembrie. Concursul va acorda 10 premii individuale la categoria „Super Eco Story” și 3 premii de echipă la categoria „Super Eco Team”.

La secțiunea pentru echipe vor fi luate în considerare filmele realizate de grupurile de elevi care au un proiect comun sau sunt implicați în anumite activități de protejare a mediului. Filmele vor fi difuzate pe site, pe pagina Facebook și canalul YouTube ale programului.

„Mulți cred că un stil de viață responsabil față de mediu e prea complicat. Auzim des „nu are cine, la noi nu se face…”  Este fie o scuză fie o percepție greșită. Copiii și tinerii au reușit să aducă, în școlile și în familiile lor, atâtea schimbări benefice. Încurajându-i să-și povestească experiențele concrete, într-un format care le este familiar, le apreciem inițiativele, și, în același timp, le dăm ocazia să arate că se poate”, spune Alexandra Arnăutu, directorul programului.

„Vara Poveștilor Eco” este primul concurs al Patrulei de Reciclare accesibil și tinerilor care nu sunt înscriși în program. Participanții se pot inspira și orienta cu ajutorul celor 20 de idei eco pentru 2020, o listă de subiecte de actualitate în domeniu pe care Patrula de Reciclare se axează la această ediție.

Concursul, organizat de către Asociația Volens în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor le oferă copiilor oportunitatea să prezinte gesturile lor de grijă față de natură și să încurajeze, pe o scară cât mai largă, comportamentul responsabil.

Patrula de Reciclare își continuă și pe perioada vacanței de vară activitatea creativă care a consacrat programul drept o platformă națională de excelență în educația de mediu. Preșcolari, elevi si liceeni din toată țara promovează obiceiurile bune în comunitățile lor din toată țara.

Regulamentul competiției se află pe site.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*