Senatorul USR Mihai Goțiu candidează pentru Consiliul Județean Cluj

Senatorul USR Mihai Goțiu candidează pentru Consiliul Județean Cluj

Senatorul Mihai Goțiu a fost desemnat, la sfârșitul săptămânii trecute, candidat al Alianței USR PLUS pe lista pentru Consiliul Județean Cluj. Senatorul USR a primit votul unei majorități covârșitoare (91,2% din voturile exprimate) în cadrul Conferinței Județene a USR Cluj.

Mihai Goțiu și-a depus această candidatură în semn de respect și de sprijin pentru colegii lui care l-au susținut începând cu toamna anului 2016, de când a intrat în politică, dar și pentru a transmite mesajul că România poate să se schimbe în bine doar atunci când lupta e dusă în echipă, se arată într-un comunicat remis presei.

Le mulțumesc colegilor care mi-au acordat încrederea să fac parte din echipa Alianței USR PLUS, care candidează pentru Consiliul Județean Cluj. Am început o luptă, împreună, în 2016, pentru schimbarea României și, tot împreună, o ducem mai departe. Unii sunt pe baricade de la început, alții s-au adăugat pe parcurs și suntem tot mai mulți cei care înțelegem politica drept un serviciu în folosul cetățenilor și tot mai mulți cei care ne susțin. În acest spirit, n-am avut și nu am rețineri să pun mâna (și piciorul) la așa-zisa ”muncă de jos” – întâlniri cu oamenii, discuții și dezbateri despre cum pot ajunge comunitățile din care facem parte mai prospere și cum se pot dezvolta acestea în folosul tuturor membrilor lor, nu doar pentru buzunarele și conturile unor grupuri restrânse de persoane conectate la decizia politică”, a mărturisit senatorul USR, într-o postare pe Facebook.

Tot ce am realizat în cei trei ani și jumătate ca senator USR pentru pădurile și apele României, pentru un aer mai curat și un viitor sănătos pentru noi și copiii noștri nu aș fi reușit fără sprijinul colegilor din USR Cluj. Multe dintre problemele Clujului și ale localităților din județ mi-au fost semnalate și le-am documentat împreună cu colegii, unele dintre acestea au ajuns în Parlament și le-am găsit soluționare (prin alocări bugetare suplimentare la Legea Bugetului ori prin controale ale instituțiilor publice sesizate de mine). Altele fac parte din programele (locale și județene) pe care le propunem, acum, cetățenilor”, a explicat Mihai Goțiu.

Acesta a arătat că fără sprijinul colegilor săi din Filiala Cluj nu ar fi putut duce luptele pentru mediu, la nivel național, dar și că acest sprijin este unul care vine firesc într-un oraș care a devenit un model pentru implicarea civică din România: ”Încrederea și sprijinul colegilor de la Cluj (confirmate și în cadrul Conferinței Județene a USR Cluj, într-un procent covârșitor – 91,2% de voturi ”pentru” candidatura mea) sunt cele care mi-au dat forța și energia să lupt pentru cauzele de mediu de peste tot din țară, pentru că sunt printre primii care au înțeles că acestea ne privesc pe toți, indiferent unde locuim. Că munții despuiați de păduri, gropile de gunoi ori râurile băgate pe țeavă ne distrug sănătatea și provoacă dezastre și efecte distructive la zeci și sute de kilometri distanță. Dar acesta nu e lucru de mirare, atâta vreme cât clujenii au fost printre cei dintâi care s-au alăturat sătenilor din Roșia Montană și luptei lor împotriva cianurilor în Apuseni. Iar această implicare a clujenilor s-a extins la nivel național, având ca efect nu doar stoparea unui proiect toxic pentru munții, pădurile și patrimoniul cultural excepțional din Roșia Montană, pentru Apuseni și pentru toți cetățenii acestei țări, ci și renașterea unui spirit civic al cărui forță poate schimba și deja schimbă România!”.

Pentru continuarea acestei schimbări, Mihai Goțiu susține că e nevoie de oameni de nădejde în primăriile și consiliile locale și județene din toată țara. ”Acesta e doar începutul. Pentru a duce această luptă mai departe avem nevoie de oameni de nădejde în toate primăriile, consiliile locale și județene din țară. Iar Alianța USR PLUS propune asemenea oameni de încredere, chitiți să se pună în slujba cetățenilor. Chitiți să facă bine până ne facem bine cu adevărat, la propriu și la figurat. Am încredere în ei și îi recomand, la rândul meu. Iar în zilele și săptămânile următoare (nu prea multe până la vot), o să vă prezint multe dintre lucrurile pe care le putem face, împreună, pentru întregul județ Cluj, pentru Transilvania și pentru România. Ne vedem, ne auzim, ne citim (cum putem în aceste vremuri). Iar pe 27 septembrie, votăm în siguranță și în cunoștință de cauză. Stradă cu stradă și uliță cu uliță, schimbăm Clujul și România! #viitorsănătos”, a încheiat senatorul USR mesajul transmis public.

În urma votului din Conferința Județeană a USR Cluj, Mihai Goțiu va completa lista Alianței USR PLUS pentru Consiliul Județean (CJ) Cluj. Candidat din partea Alianței USR PLUS pentru funcția de președinte al CJ Cluj este Cătălin Sălăgean, iar pentru cea de primar al municipiului Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*