Credincioșii se vor închina de la distanță la icoana făcătoare de minuni de la Nicula

Credincioșii se vor închina de la distanță la icoana făcătoare de minuni de la Nicula

Încă din prima zi, un număr mare de participanți au fost prezenți la ceremonia de la Mănăstirea Nicula.

În prima zi a ceremoniilor religioase desfășurate cu prilejul Hramului Mănăstirii Nicula, 175 de jandarmi, polițiști, pompieri, salvatori SMURD/SAJ și voluntari ai ISU Cluj sau aparținând ONG-urilor partenere, au fost alături de credincioșii care au participat la aceste evenimente. În incinta mănăstirii au fost aproximativ 500 de persoane, numărul maxim de participanți înregistrându-se în jurul orei 11.30.

În această perioadă au fost efectuate de către jandarmi, polițiști și pompieri verificări și controale de prevenire și de combatere a faptelor antisociale, de apărare împotriva incendiilor și de respectare a măsurilor individuale de protecție. Nu au fost constatate în prima zi a desfășurării ceremoniilor religioase încălcări grave privind acestea aspecte, majoritatea deficiențelor constate au fost remediate pe loc. Cu toate acestea, pe partea de prevenire a incendiilor, au fost aplicate 4 sancțiuni, dintre care o amendă. De asemenea, o amendă a fost aplicată de către jandarmi.

Două persoane au primit asistență medicală în această perioadă, din partea salvatorilor SMURD, fără a fi nevoie de transportul la spital.

Reamintim faptul că numărul forțelor de ordine sunt suplimentate față de anii precedenți, având în vedere situația actuală, și sunt implementate măsuri specifice de protecție individuală, conform planului aprobat de prefectul județului Cluj, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, în perimetrul mănăstirii sunt disponibili dezinfectanți în zonele unde sunt preconizate afluențe mari de persoane și accesul autoturismelor este restricționat în zona mănăstirii.

În fiecare zi, până la Praznicul Adormirii Maici Domnului, va fi liturghie arhierească, iar credincioșii pot participa în oricare din zilele menționate la slujbă, pentru a nu se crea aglomerări.

Evenimentele religioase vor fi transmise în direct, în fiecare zi, de către postul Trinitas TV, live pe pagina de Facebook a Mănăstirii Nicula și în data de 15 august de către TVR.

Regulile care trebuie respectate pentru cei care participă la pelerinajul de la Nicula:

– Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura;

– Este obligatorie respectarea distanțării fizice de 1,5 m pe întreaga perioadă și în întreg perimetrul interior și exterior al mănăstirii;

– La intrarea în lăcașul de cult sunteți obligați să vă dezinfectați mâinile cu dezinfectant pus la dispoziție de către organizatori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*