Focar de COVID-19 la Centrul de Îngrijire și Asistență Câțcău

Focar de COVID-19 la Centrul de Îngrijire și Asistență Câțcău

Un nou focar de coronavirus a apărut la un centru de bătrâni din județul Cluj. Este vorba de Centrul de Îngrijire și Asistență din localitatea Câțcău, aflat sub coordonarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, 15 persoane au fost confirmate cu COVID-19 (cinci angajați ai centrului și nu mai puțin de 10 beneficiari). Pacienții care prezentau simptome au fost deja la un spital specializat pentru a fi monitorizați de medici, în timp ce restul au rămas în carantină la centrul de îngrijire, potrivit Servuscluj.ro

Vă amintim că alte două focare de COVID-19 au apărut la mijlocul acestei luni la două centre de bătrâni din Apahida, respectiv Gilău. Cele două centre aparțineau aceluiași proprietar, pe numele căruia a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 NCP.

Potrivit ultimului bilanț al autorităților, în județul Cluj sunt internate 344 de persoane cu COVID-19, dintre care 304 din județ. De asemenea, în ultimele 24 de ore în județ au fost confirmate 73 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cifră care plasează Clujul pe locul doi pe țară, după București, în ceea ce privește cazurile nou confirmate de COVID-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*