Virgil Musta: „Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”

Virgil Musta: „Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”

„Important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, s-ar putea să avem nevoie de internare și să nu mai avem unde să ne internăm”, transmite medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, conform Digifm.ro

„Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu. Terapia Intensivă este plină”, a transmis dr. Virgil Musta, sef secție Boli Infecțioase, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara.

Conform aceluiași mesaj, dacă cumva există o persoană care face formă severă și „se decompensează”, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat.

„Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”, adaugă medicul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*